Om mig

13510765_528595070680172_1074814025502809659_nMitt namn är Rebecca Ivarsson. Jag kommer från Oskarshamn men har bott i Norberg sen 2012. Tillsammans med Mattias, Milton, Melvin och alla hästarna har vi nu köpt vår egna gård och i juni 2017 flyttade vi in på Lars-Eriksgården här i Karbenning strax utanför Norberg.

Jag var inte gammal när jag kom i kontakt med min första islandshäst och dessa små, envisa och otroligt häftiga hästarna tog mig med storm, det var det här jag ville hålla på med!

När det var dags att välja gymnasium var valet enkelt, det blev Travskolan Wången profil islandshäst. Jag tog studenten 2010 med ett stipendium från Svenska islandshästförbundet, SIF.

Efter studenten jobbade jag på en islandshästgård utanför Södertälje, men efter 1 år flyttade jag ner till Oskarshamn igen. Jag började då att läsa till Hästmassör på Axelsons på distans, men var uppe i Stockholm vissa veckor. Jag kunde 16 juni 2012 kalla mig Diplomerad Hästmassör.

I samma veva som jag gjorde sista kurserna på Axelsons så gjorde jag ett antagningsprov för islandshästutbuldningen på Strömsholm och kom in. Det var bara att packa om väskorna och hästarna och göra sig redo för nästa äventyr. I juni 2013 gick jag ut Strömsholm och är B-instruktör och C-tränare för islandshäst. Jag fick även nu ett stipendium från SIF.

Hösten 2014 gjorde jag även min domarexamination med gott resultat och är nu även Lokaldomare.

Svenska Islandshästförbundets Stipendium

Motivering:”Rebecca Ivarsson har under sitt år på Strömsholm visat stort intresse och har med hög ambitionsnivå genomfört praktiska som teoretiska moment i undervisningen. Rebecca uppträder alltid mycket positivt och korrekt gentemot kamrater och lärare och vill alltid göra sitt bästa.

Rebecca har visat en ödmjuk men professionell attityd gentemot sina elever i sin undervisning och har ett föredömligt gott arbetssätt med hästarna oavsett utbildningsnivå.”